akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Kanyó Ervin délvidéki grafikusművész - virtuális ...

Kanyó Ervin délvidéki grafikusművész - virtuális tárlat a Kárpát-haza Galériában

A Kárpát-haza Galéria online tárlatának novemberi kiállító művésze: Kanyó Ervin délvidéki grafikusművész

                                       
A kiállítás időtartama: 2020. november 9 – november 18.

KANYÓ ERVIN

vajdasági képzőművész 

(Zenta, 1976 - )

 

Van egy idő, amely mozdulatlan, és nem fejezhető ki műszerekkel, inkább érzésekkel érezhető. Valami, ami itt maradt a régi időkből, a téglák között, az olcsó malter, és a gipsz vakolatok alatt, és ahogy ezek mállanak,  úgy ez az idő, az egyre tágabb repedéseken kiáramlik. Halkan folydogál az utcákon, tereken át.

Egyszerű történeteket rajzolok. Elindul a kezem és bejár millió vonallal utcákat tereket, házakat, háztetőket, belső zegzugos udvarokat. Sokszor precízen leíró, máskor piszkos maszatoló, aztán mindez keveredik. A vonalakra hatnak az érzések, rezdülések, lelki és hangulat állapotok. Ha lehetőségem van rá, elmegyek egy-egy hétvégén valahova, nézelődök, rajzolok, fotózok… Nagyon érdekelnek az épületek. Sok mindent elárulnak az emberekről, akik közöttük élnek. Szeretem a hely vélt élményét, szellemét megérezni, megragadni és valahogy megjeleníteni egy más képi síkon.

Kanyó Ervin 1976-ban született Zentán és a vajdasági Magyarkanizsán nőtt fel. A  gimnázium befejezése után 1995-ben az Újvidéki Művészeti Akadémia grafika szakára nyert felvételt, ahol Halil Tikveša és Milan Stanojev ismert grafikus művészek osztályában diplomázott. Ezt követően egy éves képzésen vett részt a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Jelenleg grafikusként, illusztrátorként, rajzpedagógusként, idegenvezetőként tevékenykedik Szabadkán.

Grafikái megjelennek a helyi folyóiratokban, kiadványokban.

2009-től tagja a Vajdasági Iparművészek Szövetségének. 2015-ben Dr. Bodrogvári Ferenc díjban részesült. Alkotásaival találkozhatunk önálló tárlatain és csoportos kiállításokon.

 A Kárpát-haza Galéria következő kiállító művésze, Kanyó Ervin, Vajdaságban élő képzőművész

Kanyó Ervin, vajdasági képzőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában

 

Hírek
2021. február 18.
Székelyföldi Vándorbölcső Program

Újabb székelyföldi babákat ringatnak a Nemzetstratégiai Kutatóintézet székelyföldi vándorbölcsői.


2021. február 10.
Televíziós interjú a Rajz-és esszépályázat kapcsán

Intézetünk által idén újra meghirdetett Rajz- és esszépályázatról az M5 televíziócsatorna híradója is beszámolt 2021. február 6-án.


2021. február 3.
Ezért (is) érdemes!

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén hetedik alkalommal hirdeti meg Ünnepi rajz- és esszépályázatát a magyar zászló és címer megünneplésére. Ebből az alkalomból teszünk közzé néhány kedves, tavalyi visszajelzést, annál is inkább, mert a vírushelyzet miatt az elmúlt évben elmaradt a budapesti díjátadó, a személyes találkozás öröme. Reméljük, hogy idén már másképp lesz!


összes hír >>
Európai uniós pályázatok
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
A Kárpát-haza őrei
Kárpát-Haza Galéria
Kárpát-Haza.hu
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria
feliratkozás hírlevélre