akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Megjelent az Ibolyától krizantémig 1867–1920 című ...

Megjelent az Ibolyától krizantémig 1867–1920 című tanulmánykötet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet gondozásában

Örömmel tudatjuk, hogy megjelent az Ibolyától krizantémig 1867–1920 című tanulmánykötet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet gondozásában.
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, az MTA–VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudomány Szakbizottság és a Veszprémi Humán Tudományokért Alapítvány szervezésében rendezték meg 2017 és 2018 folyamán az Állam- és nemzetstratégiai mérföldkövek I. Megegyezés Ausztria és Magyarország között – 1867 című (2017. november 23–24.) és az Állam- és nemzetstratégiai mérföldkövek II. Ausztria és Magyarország a dualizmus válságától a versailles-i békerendszerig – kihívások és válaszok című (2018. december 6–7.) történettudományi konferenciát Veszprémben. Jelen tanulmánykötet munkáit e két találkozón elhangzott előadások ihlették.

A terjedelmes, 35 tanulmányt számláló kiadványt különösen értékessé teszi, hogy szerzői közt nem csupán történészeket köszönthetünk, hanem a történettudomány mellett számos más tudományterület képviselőit is. Így a kötetben közzétett tanulmányok, gondolatok és értekezések a történészek szemén túl a közgazdaságtan, a társadalomföldrajz, a szociológia, a politikatudomány, a filozófia, a publicisztika, az oktatástudomány és a geopolitika tudományának szemszögéből is láttatják a dualizmus korszakát.

Könyvünk a centenáriumi évfordulóra emlékezve készült, s sokszínűségével bizonyítja, hogy habár a kiegyezés óta eltelt 154 év és az első világháborút lezáró Párizs környéki békék óta is több mint 100 esztendő, a tárgyalt korszak még mindig számos lehetőséget, megválaszolandó kérdést rejt a kutató ember számára.

A kiadvány letölthető és nyomtatható formában az alábbi linken érhető el:
http://nski.hu/admin/data/file/20210408/ibolyatol-krizantemig-1867-1920-nski.pdf

Kívánjuk Önöknek, hogy forgassák haszonnal!

Hírek
2021. április 8.
Megjelent az Ibolyától krizantémig 1867–1920 című tanulmánykötet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet gondozásában

Örömmel tudatjuk, hogy megjelent az Ibolyától krizantémig 1867–1920 című tanulmánykötet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet gondozásában.


2021. március 12.
„Gasztrokulturális örökségi helyszínek az NSKI és SACHER PT célterületein” GASTROKULTURA című projekt

Az INTERREG Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alap keretén belül, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) koordinációjával, a zselízi (SK - Želiezovce) Sacher Polgári Társulás együttműködésével kerül sor az SKHU/WETA/1901/4.1/205 azonosító számú, Gasztrokulturális örökségi helyszínek az NSKI és SACHER PT célterületein című 40 162,96 euró vissza nem térítendő támogatási összegű projektre. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


2021. március 4.
Kárpát-haza Szemle 2020/ 1–2. szám

Idén új külsővel és tartalommal jelent meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szakmai folyóirata, a Kárpát-haza Szemle. A kiadvány az idei évtől lektorált folyóiratként, és új, számos műhelyt képviselő interdiszciplinális szerkesztőbizottsággal működik tovább.


összes hír >>
Európai uniós pályázatok
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
A Kárpát-haza őrei
Kárpát-Haza Galéria
Kárpát-Haza.hu
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria
feliratkozás hírlevélre