akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Szkukálek Lajos felvidéki festőművész, grafikusművész - ...

Szkukálek Lajos felvidéki festőművész, grafikusművész - virtuális tárlat a Kárpát-haza Galériában

A Kárpát-haza Galéria online tárlatának novemberi kiállító művésze: Szkukálek Lajos felvidéki festőművész, grafikusművész

A kiállítás időtartama: 2020. november 19 – november 30.

SZKUKÁLEK LAJOS

felvidéki festőművész, grafikus

(Komárom, 1957 - )

  

Az önsors feljavítása az, hogy én játszom.  A vezérfonal, amire ezt felfűzhetném az, hogy: játék, játék, játék. Nagyon sokat dolgozom, de amikor észreveszem, hogy ez már munka, abbahagyom.

Szkukálek Lajos festményei, rajzai motívumokkal zsúfoltak, melyeken abszurd, álomszerű, szürreális világot jelenít meg. Képeiből sugárzik a humor, a jókedv, a groteszk formában jelentkező játékosság. Alkotásai a világ felemás, mulatságos és mulatságosan komoly ellentmondásairól szólnak, gyakran erős, érezhető kritikát megfogalmazva. 

Szkukálek Lajos ösztönös művész. Elfogulatlan látásmódja összekapcsolja a meseszerűséget, a földöntúli képzeletet a valósággal. Képeinek élénk, lüktető színpompáját, szereplőit, mintha egy másik világból hozta volna.  Alkotásai sajátosak, egyéni kifejezésmódja elénk tárja a művész világról alkotott véleményét.

Szkukálek Lajos 1957-ben született Komáromban. 1975 – 1976 között a komáromi Művészeti Népiskola tanfolyamait látogatta, 1987-től  szabadfoglalkozású művész. Hosszabb ideig élt Ausztriában és Németországban, ahol bekapcsolódott több nemzetközi művésztelep munkájába. A rendszerváltás óta számos európai országban, valamint Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban mutatta be műveit. Grafikái gyakran jelennek meg a felvidéki magyar sajtóban.

Tagja szakmai szervezeteknek. 1999-ben elnyerte a Márai Sándor Alapítvány Nyitott Európáért Díját.

 Szkukálek Lajos felvidéki festőművész és a kurátor, Tóth Norbert

Szkukálek Lajos felvidéki festőművész képei, grafikái érkeztek a galériába

Szkukálek Lajos, felvidéki festőművész, grafikus különleges világát bemutató kiállítás

 Szkukálek Lajos, Felvidéken élő festőművész, grafikusművész

Alkotások

 

Hírek
2021. február 18.
Székelyföldi Vándorbölcső Program

Újabb székelyföldi babákat ringatnak a Nemzetstratégiai Kutatóintézet székelyföldi vándorbölcsői.


2021. február 10.
Televíziós interjú a Rajz-és esszépályázat kapcsán

Intézetünk által idén újra meghirdetett Rajz- és esszépályázatról az M5 televíziócsatorna híradója is beszámolt 2021. február 6-án.


2021. február 3.
Ezért (is) érdemes!

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén hetedik alkalommal hirdeti meg Ünnepi rajz- és esszépályázatát a magyar zászló és címer megünneplésére. Ebből az alkalomból teszünk közzé néhány kedves, tavalyi visszajelzést, annál is inkább, mert a vírushelyzet miatt az elmúlt évben elmaradt a budapesti díjátadó, a személyes találkozás öröme. Reméljük, hogy idén már másképp lesz!


összes hír >>
Európai uniós pályázatok
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
A Kárpát-haza őrei
Kárpát-Haza Galéria
Kárpát-Haza.hu
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria
feliratkozás hírlevélre